24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid: soola kasutatagu päevas üks teelusikatäis!

Briti teadlaste värskeima raporti järgi vähendaks päevase soolakoormuse piiramine kuue grammini südamehaiguste ja insuldi riski olulisel määral. Sellise tarbimiseni soovitakse jõuda aastaks 2010- kirjutab Reuters.

Ühendkuningriikide Meditsiiniuuringute Nõukogu uues raportisvõetakse kokku soolatarbimise ja tervise kohta saadud teaduslikudtõendid ning järeldatakse- et päevase soolakoormuse langetaminekeskmiselt 9-5 grammilt kuue grammini võiks vähendada ajuinsultideesinemist 13% ning südamehaigusi 10%  võrra.

Dr Susan Jebb- MRC toitumisuuringute juht- ütlespressikonverentsil- et selline tase on ekspertide hinnangulsaavutatav.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099