21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhusaaste viib rohkem insuldiga haiglasse

Bostoni uurijad kinnitavad- et õhu saastatus tõstab isheemilise ajuinsuldi riski- teatab Reuters Health.

Ajakirjas Stroke avaldamisele tuleva uuringu autor dr Gregory A.Wellenius sõnas ajakirjanikele- et seos õhusaaste ja üldisekardiovaskulaarse riski vahel on tõestust leidnud varasematesraportides- kuid ajuinsuldi riski eraldi ei ole korralikultuuritud. Antud uuring on esimene suurem töö USAs- mis nimetatudteemat puudutab.

Teadlased analüüsisid üheksast linnast saadud andmeid 155 503isheemilise ja 19 314 hemorraagilise insuldi kohta aastatel 1986-1999. Sissehingatavate mikroosakeste tõus ülemise ja alumisekvartiili vahemikus tõstis samal päeval hospitaliseerimisiisheemilise ajuinsuldiga 1-03 protsendi võrra.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708