10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arixtra on kiidetud Euroopas heaks ägedate koronaarsündroomide raviks

Ravimifirma GlaxoSmithKline teatas augusti lõpus- et Euroopa Ravimiamet EMEA on laiendanud näidustusi ning heaks kiitnud üks kord ööpäevas manustatava antikoagulandi Arixtra 2-5 mg (naatriumfondapariinuks) kasutamise teatud ägedate koronaarsündroomidega patsientide raviks.

GSK pressiteate andmeil kannatab ägedate koronaarsündroomideall- mis hõlmavad rindkerevalu (ebastabiilne stenokardia) ja kaksspetsiifilist südameataki tüüpi (ST-elevatsioonita müokardi infarktNSTEMI ja ST-elevatsiooniga müokardi infarkt - STEMI)- maailmasligi kolm miljonit inimest.

Ka Euroopa Kardioloogiaühingu uutes ravijuhistes onfondapariinuksile ebastabiilse stenokardia ja NSTEMI patsientideantikoagulantravis omistatud kõrgeim võimalik tõenduspõhisuse tasekasutamisel nii kaua- kui pole langetatud lõplikku otsust- kaskasutada varast (s.t varem kui 72 tunni jooksul teostatavat)invasiivset ravi või konservatiivset ravi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099