19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maie Tali: Haige jala koormamine taastub hoopis aeglasemalt kui kõnni sümmeetrilisus

TÜ kliinikumi spordimeditsiini- ja taastusravi kliiniku arst-õppejõud Maie Tali on poolteist aastat olnud hõivatud uuringuga, millest peaks peagi valmima doktoritöö teemal “Alajäsemete ja selja funktsionaalse seisundi ning elukvaliteedi muutustest endoproteesimise järgses varajases taastusravis”.

TÜ kliinikumi spordimeditsiini- ja taastusravi kliinikuarst-õppejõud Maie Tali on poolteist aastat olnud hõivatuduuringuga- millest peaks peagi valmima doktoritöö teemal“Alajäsemete ja selja funktsionaalse seisundi ning elukvaliteedimuutustest endoproteesimise järgses varajases taastusravis”.Liigeshaigeid patsiente- kelle põlve- või puusaliiges vajasasendamist- uuriti neljas etapis: vahetult enne operatsiooni- kolmja kuus kuud pärast operatsiooni ning aasta pärast vastasiduuringualused posti teel elukvaliteedi küsimustikule. Alljärgnevalträägib dr Maie Tali põhjalikumalt uuringu eesmärkidest-analüüsiparameetritest ja uuringu esialgsetest tulemustest.

<br /><strong>Millise piirkonna liigeshaigeid te põhiliseltuurisite?</strong>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099