19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reumatoidartriidiga patsientide elulemus jääb järjest rohkem maha

Reumatoidartriidiga (RA) patsientide elulemus ei ole viimase nelja aastakümnega paranenud- paneb Medscape’i ja MedPage Today teatel arste muretsema ühe Ameerika maakonna põhjal tehtud analüüs.

Vanemuurija dr Sherine E. Gabriel Mayo kliinikust ja temakaastöölised kirjutasid ajakirjas Arthritis and Rheumatismavaldatud uuringuartiklis- et nad ei leidnud ühtegi tõendit sellekohta- et reumatoidartriidi (RA) patsientide elulemus oleks viimasenelja-viie aastakümnega paranenud. Reumatoidartriidi patsiendid eisaanud antud uuringu järgi osa ka üldisest eluea pikenemisest- mistähendas nende suhtelise suremuse halvenemist viimastel aastatelning suuremat lõhet võrreldes üldpopulatsiooniga.

Uuringus olid teadlased võrrelnud Minnesota osariigi Rochesterilinna elanike suremusnäitajaid- kel oli reumatoidartriitdiagnoositud ajavahemikul 1955-1995- laiendades töö käigus analüüsika kõikidele Olmstedi maakonna patsientidele aastatest1995-2000.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099