17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearsti tulemustasu süsteem muutub motiveerivamaks

Et muuta perearsti tulemustasu süsteemis osalemist motiveerivamaks, kirjeldada täpsemalt perearstide poolt tehtava töö eesmärke ja viia tegevustega hõlmatused vastavusse tegelike baasnäitajatega, on haigekassa koostöös perearstide seltsiga viinud sisse mitu järgmisest aastast rakendatavat muudatust.

Perearsti tulemustasu süsteemi rakendati Eesti PerearstideSeltsi (EPS) ja Eesti Haigekassa (HK) koostöös Eestis alates 2006.aastast. 800 Eestis töötavast perearstist liitus tulemustasusüsteemiga 500.

Tulemustasu eesmärk on motiveerida perearste aktiivsemalttegelema:<br />* haiguste ennetustööga- mis omakorda võimaldab avastada jubavarajases staadiumis erinevaid pahaloomulise või raske kulugahaigusi ning väldib edaspidiseid suuri kulutusi nende haigusteraviks ja inimeste varajast töövõime kaotust- invaliidistumist võisurma;<br />* nakkushaiguste leviku tõkestamisega- mille puhul on olulinepopulatsioonis teatud kindla vaktsineerituse taseme saavutamine jahoidmine;<br />* haigete efektiivsema jälgimisega kroonilise kuluga haigustepuhul- et vältida tüsistuste tekkimist ja motiveerida perearsteosutama kindlustatutele laiapõhjalisemat tervishoiuteenust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099