17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kaitseb lapsi rotaviiruse eest

Soome Rahvatervishoiu Instituut (Kansanterveyslaitos- KTL) tegi ajalehe Mediuutiset teatel hiljuti sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumile ettepaneku- milles soovitatakse riikliku vaktsineerimisprogrammi raames hakata lapsi vaktsineerima rotaviiruse vastu.

Kui ministeerium selle plaani heaks kiidab- algaksid Soomeväikelaste vaktsineerimised aastal 2009. Vaktsiin javaktsineerimised läheksid riigile maksma viis-kuus miljonit eurotehk 78-94 miljonit krooni aastas.

KTL oli oma otsuse teinud nii enda kui rahvusvaheliseasjatundjate töögrupi arvamuse põhjal. Ekspertide arvates onväikelaste vaktsineerimine rotaviiruse vastu otstarbekas- kunahaigus on väga levinud. Igal aastal peab 11 000 Soome last käimaviiruse tõttu arsti juures ning ligi 2500 last vajavadkõhulahtisusest põhjustatud dehüdratatsiooni tõttu haiglaravi. Kunipaar last igal aastal ka sureb.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099