18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteegi avamise piirang linnas ei vii apteeke maale

Kuni 2005.a lõpuni võis Eesti linnades uusi apteeke avada sõltumata ümbruskonna elanikkonna arvust ja konkurentide lähedusest. Alates 1. jaanuarist 2006 ei tohi uut apteeki avada linnades, kui seal on vähem kui 3000 inimest ühe apteegi kohta ning maal, kui 1 km raadiuses juba on apteek. Seaduseparanduse esitajad lootsid, et kui linna ei saa teha, siis tehakse uus apteek maale, aga ka jätkusuutlike ning majandamisvõimeliste apteekide olemasolu tagamise lootuses.

<strong>Kuni 2005.a lõpuni võis Eesti linnades uusi apteekeavada sõltumata ümbruskonna elanikkonna arvust ja konkurentidelähedusest. Alates 1. jaanuarist 2006 ei tohi uut apteeki avadalinnades- kui seal on vähem kui 3000 inimest ühe apteegi kohta ningmaal- kui 1 km raadiuses juba on apteek. Seaduseparanduse esitajadlootsid- et kui linna ei saa teha- siis tehakse uus apteek maale-aga ka jätkusuutlike ning majandamisvõimeliste apteekide olemasolutagamise lootuses.</strong>

<em>Kristin Raudsepp- Ravimiameti peadirektor</em>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708