15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa tuli negatiivsest eelarvest puhtalt välja

Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov selgitas Meditsiiniuudistele, mis seisab tegelikult palju ärevust tekitanud riigi negatiivses eelarves riikliku ravikindlustuse kulude real numbri – 537 996 019, taga.

538 miljonit on haigekassa teate kohaselt hoopis laekumata jääv sotsiaalmaks?

538 miljonit ei ole mitte kulu, vaid laekumata jääv tulu. Me pole sellega arvestanud ka oma kulude prognoosimisel nii, et tegelikult meie nö üle planeeritud tulu läks väiksemaks. Kuna me seda eelarvesse ei lisanud, siis eelarvet ei tule muuta mitte mingil kujul – ei ravimite, perearstides, eriarstide, töövõimetushüvitiste ega muus osas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099