Autor: Violetta Riidas • 27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn vaeb teise valveapteegi avamist linnas

Sel kolmapäeval arutab linnavalitsus teise valveapteegi avamist Tallinnas, kuna linna äärest kesklinnas asuvasse valveapteeki on pikk maa.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti osakonnajuhataja Ene Tomberg möönis Päevaleht Online’ile, et ühe alternatiivina nähakse tõesti teise valveapteegi avamist.

Tombergi sõnul võiks üheks võimalikus kohaks, kus teine valveapteek avada, olla Lasnamägi, sest see asub tõesti praegusest Tõnismäe apteegist liiga kaugel.Kui teise valveapteegi avamine peaks teoks saama, siis pealinna neid rohkem kindlasti ei tule. Tombergi hinnangul suuremat vajadust lihtsalt ei ole, sest kui küsida inimestelt siis konkreetselt on viivitamatut apteekri abi vaja umbes 30 protsendil inimestel.Ülejäänud, kes valveapteegi järjekordades seisavad on Tombergi sõnul sellised, kel hakkab lihtsalt kas retsepti kehtivuse aeg täis tiksuma või tullakse hoopis mõne utoopilise nõudmisega.Mõne nädala eest käis linnavolikogu liige Nikolai Stelmach välja mõtte, et linn peaks tagama hoopis öösiti valveapteegi müügisaali inimeste sissepääsu, sest luugi kaudu rohtusid osta on liigne alandus.Stelmachi sõnul maksab linn Tõnismäe apteegile 360 000 krooni aastas, et see teenindaks hädalisi kella kaheksast õhtust kella kaheksani hommikul, kuid linnaelanikel puudub siiski nimetatud kellaaegadel võimalus siseneda müügisaali ja osta vajalik ravim tsiviliseeritud moel – üle leti.Tombergi sõnul linn sellist asja lubada ei saa, sest nii puudub apteekril igasugune turvalisus. Ka turvamehe palkamine ei muudaks asja, sest ühest korra tagajast vaevalt piisaks.Eestis pakuvad ööpäevaringset apteegiteenust ainult Tallinn ja Tartu, mujal valveapteeke seni avatud pole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099