Autor: Katre Pilvinski • 1. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemaa haigla on lepingut muutnud juba 790 tuhande krooni ulatuses

Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel kommenteeris Läänemaa haigla lasteraviks määratud raha piirmäära ületamist, et põhjendatud juhtudel on võimalik kokku leppida raviasutusega lepingu muutmist ning Läänemaa haigla on seda esimesel poolaastal muutnud juba kolm korda ca 790 tuhande krooni ulatuses.

"Vastavalt ravi rahastamise lepingule on haigla juhtkond kohustunud planeerima kokkulepitud teenuste miinimummahu ja rahaliste vahendite kasutamise oma allüksuste vahel kvartalite lõikes nii, et oleks tagatud kindlustatud isikutele teenuste osutamine kogu lepingu kehtivuse ajal lepingus kokkulepitud tingimustel ja korras. Lepingu täitmise käigus kättesaadavuse probleemide ilmnemisel pöördub partner haigekassa poole lepingu muutmise taotlusega, milles peab kirjeldama ka enda poolt rakendatud abinõud lepingu juhtimisel," kommenteeris Koppel Läänemaa haigla lasteraviks määratud eelarve probleeme.

"Lepingus endas on kokku lepitud teatud võimalused (koos haigekassa osakonnaga ümber jaotada lepingu reserv, mis on kuni 5% kogu lepingu summast) ümberjaotuseks," vastas avalike suhete juht küsimusele, kui palju saab haigla raha juurde?

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708