9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA arstid soovitavad ülekaalulistele alatest 8. eluaastast statiini

USA arstid soovitavad juba 8aastastele ülekaalulistele lastele anda kolesterooli alandavaid ravimeid ehk statiine, et vähendada südamehaiguse riski.

Ameerika Pediaatriaakadeemia soovitus on tekitanud furoori, kuna statiinide kasutamise riskide ja kasu kohta laste puhul on rohkelt andmeid, nende seas aga ei ole tõendeid selle kohta, et ravimite kasutamine võiks ära hoida südamehaigust täiskasvanueas, kirjutas The Guardian Unlimited.

Rasvtõves ja ülekaaluliste laste arv nii USAs kui ka Suurbritannias aga kasvab kiiresti, mistõttu kasutab ka osa briti arstidest statiine juba praegu väga kõrge riskiga laste puhul. Arstid leiavad, et teemat tuleks laiemalt arutada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099