10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nimekiri: kukkumist soodustavad riskiravimid

USA Põhja-Carolina ülikooli teadlased on loonud nimekirja retseptiravimitest, mis suurendavad tasakaalukaotuse ohtu ja sellest põhjustatud kukkumisi 65aastastel ja vanematel patsientidel, vahendas ScienceDaily.com.

"Vanemas eas inimestele võivad kukkumised tekitada tõsiseid ja surmaga lõppevaid tervisekahjustusi, eriti neil patsientidel, kes võtavad neli ja rohkem erinevat ravimit päevas," kinnitas ülikooli farmaatsiaprofessor ja uuringu liider Susan Blalock.

"Osa meie uuringutööst oli välja tuua need retseptiravimid, mis soodustavad kukkumisi. Ravimite nimekirjas on mitu antidepressanti, valuvaigistit, karmbihoogude vastast ravimit. Ravimite ühisnimetajaks on nende mõju kesknärvisüsteemile, mis vähendab reaktsioonikiirust ja mõjub patsiendile rahustavalt,“selgitas Blalock.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708