24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstidel jääb puudu psühholoogilisest ettevalmistusest surijaga suhtlemisel

Ajakirjas Psychosocial Oncology avaldatus uuringus vaadeldi arstide poolset vastukaja käitumis- ja suhtlemiskursustele "The Four Habits of Highly Successful Clinicians“

Uuriti, kuidas kuruste läbimine mõjutas arstide käitumist ja seisukohti suhtlemisel ravimatu haige ja tema perekonnaliikmetega.

Peamine probleem USA onkoloogide seas on see, et neil puudub enne tööle asumist psühholoogiline ettevalmistus, kuidas toime tulla sureva patsiendiga seotud proleemidega.Uurijate poolt koostatud programm andis praktiseerivatele arstidele informatsiooni, valu leevendavast hooldusest, hooldamisvõimalustest, kuidas tulla toime patsiendi kaotusega ja patsendi perekonnaliikmete vihaga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099