6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tervishoiutöötajate tööleminek välisriikidesse muutub lihtsamaks

Esmaspäeval ostis rahvusvaheline töövahendusbüroo Empresaria Group 60 protsenti Eesti suurimast tervishoiuspetsialiste vahendavast ettevõttest Mediradix OÜ, avades sellega arstidele ja õdedele töö-võimalused Skandinaaviast Indoneesiani.

Mediradixi tegevjuht Ralf Hjorth rääkis, et ka praegu viibib ettevõtte kaudu välismaal üle saja Eestist pärit arsti, hambaarsti ja meditsiiniõe. “Soome kõrval vaatame nüüd enam ka Iirimaa, Inglismaa ja Rootsi poole,” vahendas Hjorthi sõnu Eesti Päevaleht.

Samal ajal loodetakse tema sõnul tulevikus toetada võrgustiku kaudu ka Eesti tervishoiusüsteemi ees ootava tööjõu-puuduse osas. “Seda riikidest, kus on sarnane palgatase, ja arstidele, kellel huvi karjääri vastu. Praegu on liikumise suund siiski vastupidine ning ka Hjorth tunnistab, et tervishoiutöötajate palgavahe Soomes ja Eestis on enam kui kolmekordne.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099