Autor: Triin Tabur • 15. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NOVAATOR: Robotil on elusorganismi aju

Teadlased on ehitanud roboti, mida kontrollib roti neuronitest valmistatud bioloogiline aju.

Gordoni nime kandev roboti näol on tegemist olulise sammuga bioloogia ja tehnoloogia kokkutoomisel. Aju poolt saadetud elektrilised signaalid korjab Gordon üles umbes 60 elektroodi abil. Aju juhib roboti liikumist, vahendas Novaator ajakirja LiveScience.

Selle uurimuse abil loodetakse mõista paremini aju tööpõhimõtteid ning seega võib see teadust ja meditsiini oluliselt mõjutada. Teadlased loodavad, et nende töö aitab paremini mõista näiteks Alzheimeri ja Parkinsoni tõbe, infarkti ja ajuvigastusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099