Autor: Triin Tabur • 15. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tysabri ravi saanutel täheldatakse olulisi kõrvaltoimeid

Euroopa Ravimiametile on laekunud kaks kõrvaltoime teatist progresseeruva multifokaalse leukoentsefalopaatia (PML) tekkest Tysabri ravi saanud ägenemiste-taandumistega kulgeva Sclerosis Multiplex’i (MS) haigetel.

PML on harvaesinev kesknärvisüsteemi infektsioon, mille sümptomid on sarnased MS hoo sümptomitega. Nimetatud kaks PML juhtu ilmnesid haigetel, keda oli ravitud Tysabri’ga rohkem kui 12 kuu vältel. Nendest kahest juhust teatati seoses ravimi turustamisjärgse ohutusjärelvalvega, kirjutas Eesti Ravimiamet oma veebilehel.

Euroopa Ravimiamet (EMEA) on Tysabri kasutamisega seotud PML-i tekkeriskist teadlik ja jätkab ohutusandmete kogumist ning hindamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708