Tartu Ülikooli Kliinikum uueneb ja laieneb

Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa
haigla juurdeehitis lisab Puusepa 8 hoonele kaks korda rohkem uksi:
ainuüksi juurdeehitatud osadesse on paigaldatud ligikaudu 1400 ust.

Maarjamõisa haigla saab juurdeehitisega lisaks G- ja H-korpuse. G-korpus on väljast kaetud terasplaatidega, mis niiskuse käes omandavad roostese jume. Puusepa tänavaga risti olevas osas hakkavad paiknema erakorralise meditsiini osakond, radioloogiateenistus, kolm intensiivraviosakonda ning operatsiooniplokk, kirjutas Tartu Postimees.

Juurdeehitise polikliiniku poole jäävast nurgast hakkavadki majja pääsema erakorralised haiged, sealsamas on ka kiirabihall, mis mahutab kuni neli sõidukit ja mille uksed on nii suured, et vajadusel saab abivajajaid kas või liinibussiga kohale tuua.

Registratuuri juurest suunatakse haiged edasi. Sealsamas kõrval on kõige raskemate haigete jaoks trauma-elustamissaalid, erakorralise meditsiini osakonnas hakkab olema varasemast kolm korda enam voodikohti. Ka iga patsiendi jaoks on siin oluliselt rohkem ruumi kui praegu.

G-korpuse teise ossa, mis on Puusepa tänavaga paralleelne, kolib sisse naistekliinik. Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur loodab, et selle aastanumbri sees sünnivad seal ka juba esimesed beebid. Uues hoones on üheksa sünnitustuba, neist kolm spetsiaalse sünnitusvanniga. «Üheksa on tehtud ikka sellise varuga, et Eesti naised hakkavad rohkem sünnitama kui praegu,» viitas Kliinikumi juhatuse liige Margus Ulst .

Väljast valget värvi H-korpusesse kolivad traumatoloogia-ortopeedia-, hematoloogia-onkoloogia- ja närvikliiniku palatiosakonnad, samuti nende kliinikute personali- ja õpperuumid. Projektijuht Toomas Kivastik nentis, et ühe- kuni neljakohalised palatid peaksid olema patsiendile mugavad – igaühes neis on tualett ja duširuum.

Valmivas haiglakorpuses on igati nüüdisaegsed ventilatsioonisüsteemid ja ka ruumide temperatuur kontrolli all, operatsioonisaalides tagab aga puhta õhu eriventilatsioon.

Haigla juures võib probleeme tulla parkimisega. Haigla töötajate ning plaaniliste haigete jaoks on parkla ette nähtud Lunini tänava ääres, erakorraliste ning liikumisraskustega patsientide jaoks on kokku umbes saja kohaga parklad haiglahoone naabruses Puusepa tänavas.

Haigla uut ravikorpust hakati ehitama 2006. aasta detsembris, kasutusluba loodetakse saada 31. oktoobriks, esimesed patsiendid võetakse vastu aasta lõpus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.