Ida-Viru Keskhaigla renoveerib kopsuosakonda

Mõni nädal tagasi algasid Ida-Viru
Keskhaigla kopsuosakonnas laiaulatuslikud ümberehitustööd. Viie kuu pärast
peaksid valmima tänapäevased haiglaboksid, mis vastavad sellistele
raviasutustele esitatavatele euronõuetele.

Ida-Viru Keskhaigla haldusdirektor Aleksei Rodin ütles, et ehitustööde konkursi võitis kohalik firma OÜ Eestirem. Ehitustööd on juba alanud ning nende käigus ehitatakse haigla juurdeehitis Norra projekti järgi ringi. Projekti kogumaksumus on 9 miljonit krooni, millest 60 protsenti on Norra raha, ülejäänud summa Ida-Viru keskhaigla rahastamine, kirjutas Põhjarannik.

Kopsuosakonna juhataja kohusetäitja Jelena Vinnikova näitas endisi palateid, kus praegu käib remont. Kõik selle korpuse asukad on ajutiselt üle viidud Tallinna või Viljandi sama tüüpi haiglatesse. Ka vanas korpuses on praegu väga vähe haigeid.

Palatid saavad remondi käigus uue näo ja muutuvad ühele inimesele mõeldud eraldi boksideks. Igas boksis on tualett ja dušinurk ning igal haigel eraldi sissepääs otse õuest. Peale selle vahetatakse täielikult välja ventilatsioonisüsteem.

Aleksei Rodini sõnul lähevad ehitustööd maksma 4,708 miljonit krooni. Umbes 3 miljonit krooni kulub haiglale tänapäevase laborisisustuse muretsemiseks, ülejäänud raha aga kulutatakse haiglabokside mööblile ja muule sisustusele.

Seoses palatite ümberehitamisega kahekohalistest ühekohalisteks väheneb voodikohtade arv kuueteistkümnele, ent samas paraneb ravi kvaliteet, sest aktiivravi perioodil vajavad tuberkuloosihaiged täielikku isolatsiooni. Rodin lisas, et kuna üha sagedamini on tegemist noorte patsientidega, kellel on diagnoositud nii HIV kui ka tuberkuloos, siis on nende raviks vaja just ühekohalisi bokse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.