Autor: Triin Tabur • 5. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglad ei kiirusta visiiditrahvidega

Äsja jõustunud seadus lubab haiglatel kokkulepitud ajal visiidile tulemata jätnutelt nõuda topeltvisiiditasu. Haiglad aga ei kiirusta trahvisüsteemi rakendamisega, kuigi visiidile mitteilmujate protsent on ulatub 20-ni.

Enamik raviasutusi on praegu seisukohal, et nende asutus topeltvisiiditasu ei kehtesta, samas aga tunnistavad kõik haiglad, et suur hulk inimesi ei ilmu määratud ajal arsti vastuvõtule ega vaevu sellest ka teatama. Nii töötab haiglate ambulatoorne vastuvõtt ligi veerandi ulatuses tühikäigul – tulemata jätjaid on raviasutuseti 15–20 protsenti, kirjutas Postimees.

Tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja Peeter Mardna möönab, et seni, kuni topeltvisiiditasu ei ole üleüldine kohustus, ei söanda seda keegi kehtestada. Ka Ida-Tallinna keskhaigla, mille nõukogusse Mardna kuulub, loobus hooletuid patsiente korrale kutsumast, jäädes lootma vastuvõtuaega meeldetuletavate SMS-teadete peale. Tartu Ülikooli kliinikum omakorda põhjendas topelttasust loobumist sellega, et inimestel on avatud telefoniliin, kuhu nad saavad tulemata jätmisest teatada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099