Laste vaimse tervise keskust peaks toetama linn

Tallinna lastehaigla juurde plaanitava
laste vaimse tervise keskuse ehitus seisab endiselt rahapuuduse taga, haigla
eurorahadest ilma jätnud sotsiaalministeerium soovitab linnal ehitust toetada,
vahendab Kalev.ee.

Eurorahadele taotluse esitanud haiglatest moodustati pingerida, mille järgi kindlad rahasaajad on hetkel Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikum. Pingereas järgmised on Ida-Virumaa keskhaigla, Lääne- ja Ida-Tallinna keskhaiglad ning alles siis lastehaigla. Suurhaiglate summad on sedavõrd suured, et isegi Ida-Viru keskhaigla taotluse katteks sellest ei jätku. Vaba raha on veel 180 miljonit krooni, kuid Ida-Virumaa soovitud summa oli 235 miljonit. Lastehaigla taotletav 63 miljonit krooni ei mahu seega kuidagi jagatava 1,7 miljardi sisse.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet sõnul soovis valitsus piirsummade kinnitamisel, et ülejäänud summa jagamisel eelistataks Ida-Viru keskhaiglat, sest lastehaigla kuulub Tallinna linnale ja linnal on võimalus hoone ehitust toetada.

Normeti sõnul jäi lastehaigla pingerea lõppu, sest ei vastanud eurorahade jagamise kriteeriumitele. “Euroopa Liidu rahade jagamisel on eelistatud need haiglad, mille puhul saab rohkem arstlikke erialasid uued töötingimused,” ütles ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.