Autor: Siret Trull • 22. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laste vaimse tervise keskust peaks toetama linn

Tallinna lastehaigla juurde plaanitava laste vaimse tervise keskuse ehitus seisab endiselt rahapuuduse taga, haigla eurorahadest ilma jätnud sotsiaalministeerium soovitab linnal ehitust toetada, vahendab Kalev.ee.

Eurorahadele taotluse esitanud haiglatest moodustati pingerida, mille järgi kindlad rahasaajad on hetkel Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikum. Pingereas järgmised on Ida-Virumaa keskhaigla, Lääne- ja Ida-Tallinna keskhaiglad ning alles siis lastehaigla. Suurhaiglate summad on sedavõrd suured, et isegi Ida-Viru keskhaigla taotluse katteks sellest ei jätku. Vaba raha on veel 180 miljonit krooni, kuid Ida-Virumaa soovitud summa oli 235 miljonit. Lastehaigla taotletav 63 miljonit krooni ei mahu seega kuidagi jagatava 1,7 miljardi sisse.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet sõnul soovis valitsus piirsummade kinnitamisel, et ülejäänud summa jagamisel eelistataks Ida-Viru keskhaiglat, sest lastehaigla kuulub Tallinna linnale ja linnal on võimalus hoone ehitust toetada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099