Autor: Siret Trull • 30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nelli Kalikova: Kogu meie teadus on üks suur tikkimine

MTÜ AIDSi Ennetuskeskus asutajaliige Nelli Kalikova ütles intervjuus Eesti Ekspressile, et tema meelest tehakse Eestis meditsiini vallas küll palju teadusalast tööd, kuid tulemusi, mis midagi muudaksid, on vähe.

Üheks põhjuseks, miks teadustulemused ei ole arvestatavad, peab Kalikova naiste tugevat ülekaalu meditsiinis.

„Mina nimetan naiste teaduse ja uuringute tegemist tikkimiseks. Selles on enamasti palju visadust ja püsivust, aga mitte kõrget mõttelendu. Tööd tehakse palju ja pühendunult, aga tulemusi, mis midagi muudaksid, kohtab märksa harvem. Tehakse suuri uuringuid, massküsitlusi, arvutatakse protsente. Aga järeldused jäävad pisikesteks ning neid isegi ei nõuta – tööd ju tehti.”

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708