Autor: Siret Trull • 30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raseduse ajal söödud rämpstoit rikub lapse tervise

Ajakirjas The Journal of Physiology tutvustatava ja rottidel tehtud uurimistöö kohaselt võib raseduse või rinnaga imetamise ajal söödud rämpstoit avaldada lapse tervisele pikaajalisi mõjusid.

Suurbritannia uurijad tegid kindlaks, et raseduse ja imetamise ajal rasvarikast toitu tarvitanud rotiemade järeltulijatel oli organismis normaalsest enam rasvarakke ka veel teismeliseea jooksul, kirjutas Eesti Ekspress. Samuti täheldati keskmisest palju kõrgemat diabeediriski, mis püsis isegi juhul, kui nad hiljem tervislikku toitu said.

Rämpstoidu dieedil olnud näriliste järglased eelistasid teadlaste kinnitusel keskmisest sagedamini tervislikule toidule ebatervislikku. Uurimistöö autorite sõnul ei ole mingisugust põhjust kahelda, et närilistel tuvastatud seosed ilmnevad ka inimese puhul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708