Keskealiste meeste ja naiste hulgas läbi
viidud uuring näitas, et töödeldud toit on depressiooni tekke riskifaktoriks
samal ajal, kui täisväärtuslik toit omab depressiooni vastast kaitsevõimet.
The British Journal of Psychiatry’s ilmunud uuring, mis vaatles 3486 mehe ja naise (keskmine vanus 55,6 eluaastat) toitumisharjumusi. Lähtudes vastustest, kui palju isikud olid teatud koguses toitu eelnenud aasta jooksul tarbinud, identifitseerisid uurijad kaks toidugruppi – „täisväärtuslik toit“, mis koosnes peamiselt juurviljadest, puuviljadest ja kalast, ning „töödeldud toit“, mis tähistas suuremas koguses magustatud toodete, paneeritud toidu, töödeldud liha, rafineeritud teraviljatoodete ja rasvaste piimatoodete tarbimist.
Seotud lood
Ajakirjas The Journal of Physiology
tutvustatava ja rottidel tehtud uurimistöö kohaselt võib raseduse või rinnaga
imetamise ajal söödud rämpstoit avaldada lapse tervisele pikaajalisi mõjusid.
Märkimisväärse osa ajast internetis
veetvatel teismelistel on võrreldes mõõdukate arvutikasutajatega tervelt
poolteist korda suurem risk masendusse langeda.
Paljudel naistel võib esineda seos meeleolu
paranemise ja kaalulangetamise vahel, näidati hiljuti Ameerikas Seattles läbi
viidud uuringus. Selle töö tulemused avaldati 2010. aasta
novembri-detsembri ajakirjas General Hospital Psychiatry.
Imavere valla põhikooli juhid keelasid
lastel koolis rämpstoidu söömise, samuti ei vaata nad hästi karastusjookide
joomisele, kirjutab Õhtuleht.
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.