Ainult tellijatele
Autor: Violetta Riidas • 22. jaanuar 2010
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rämpstoit tekitab depressiooni

Keskealiste meeste ja naiste hulgas läbi viidud uuring näitas, et töödeldud toit on depressiooni tekke riskifaktoriks samal ajal, kui täisväärtuslik toit omab depressiooni vastast kaitsevõimet.

The British Journal of Psychiatry’s ilmunud uuring, mis vaatles 3486 mehe ja naise (keskmine vanus 55,6 eluaastat) toitumisharjumusi. Lähtudes vastustest, kui palju isikud olid teatud koguses toitu eelnenud aasta jooksul tarbinud, identifitseerisid uurijad kaks toidugruppi – „täisväärtuslik toit“, mis koosnes peamiselt juurviljadest, puuviljadest ja kalast, ning „töödeldud toit“, mis tähistas suuremas koguses magustatud toodete, paneeritud toidu, töödeldud liha, rafineeritud teraviljatoodete ja rasvaste piimatoodete tarbimist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708