Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margit Sarv: Eesti mehe üks kroon on väärt naise 75 senti

Naiste palk on Eestis pikemat aega olnud meeste omast umbes neljandiku võrra madalam, mis on suurim lõhe kõikidest Euroopa Liidu liikmesriikidest. Euroliidu keskmine on 15%. Teisisõnu, Eesti mehe üks kroon on väärt Eesti naise 75 senti.

Arstide töötasu ei ole siinjuures erandiks. Arstide puhul on naiste ja meeste põhitunnipalga vahe 7%, kogutunnipalga (st koos lisatasudega) vahe 18%. Seega on lõhe arstide hulgas mõnevõrra väiksem kui kõikide elualade keskmine.

Meeste ja naiste palgalõhele on mitmeid põhjendusi. Samas mitmete nii öelda objektiivsete muutujate mõju, mis võiks palgavahet selgitada, on antud palgauuringu ja muude andmete alusel eraldi välja toodud ning seega minimeeritud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708