Autor: Katre Pilvinski • 4. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa õpetab meditsiinitöötajatele antibiootikumide kasutamist

18. novembril korraldatakse esimene Euroopa Liidu liikmesriike hõlmav Euroopa Antibiootikumipäev, mille eesmärgiks on pöörata iga inimese tähelepanu vajadusele lõpetada antibiootikumide vale või liigne kasutamine.

Antibiootikumipäeva korraldajad soovivad tõsta antimikroobsete ravimite ja eeskätt antibiootikumide õige tarvitamise alast teadlikkust nii ravimeid tarvitavate elanike kui ka tervishoiutöötajate seas. Seega ei propageeri Euroopa Antibiootikumipäev mitte antibiootikumide kasutamist, vaid nende mõistlikku, õiget ja otstarbekohast tarvitamist, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Euroopa Antibiootikumipäeva korraldajad kutsuvad kõiki pere- ja raviarste, rahva tervise ja sotsiaalkaitse töötajaid ning ka toiduohutuse ja veterinaartöötajaid osalema sellel üle-euroopalisel üritusel omapoolsete algatustega, eesmärgiga tagada erinevate valdkondade koostöös mõistlik, asjakohane ja õige antibiootikumide kasutamine inimese tervise kaitseks.Euroopa Antibiootikumipäeva korraldajateks on Euroopa Komisjon ja Euroopa Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskus (ECDC) koostöös Maailma Terviseorganisatsiooniga (WHO).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099