Autor: Violetta Riidas • 14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastassoost doonori südame siirdamine võib olla ohtlik

Patsientidel, kellele siirdatakse vastassoost doonori süda, on teistest suurem oht surra, teatasid USA teadlased.

Baltimore`is asuva Johns Hopkinsi ülikooli teadlased rääkisid New Orleansis toimunud Ameerika südameliidu kohtumisel, et vastassoost doonori südame saanud patsientidel oli samast soost doonori südame saanud patsientidest 15 protsenti suurem tõenäosus pärast operatsiooni surra, vahendas Tarbija24 uudisteagentuuri Reuters.

Tulemused põhinevad USAs kogutud andmetel aastatest 1998-2007. Sel perioodil tegi südamesiirdamise läbi 18 240 inimest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099