• 18.11.08, 12:46
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ravimitööstused otsivad uusi patsiente

Madalama riskitasemega suured farmaatsiatööstused ei suutnud vältida oktoobris toimunud paanilist müüki globaalsetel aktsiaturgudel. Sektor on kaotamas turvalisuse mainet, kuna silmitsi ollakse fundamentaalsete probleemidega nagu patentide aegumine ja kasvav geneeriliste ravimite konkurents.
Negatiivse taustal on aga märkamatuks jäänud sektoris esilekerkiv uus kasvuallikas, kirjutas finantsportaal lhv.ee. Tervishoiu konsultatsioonifirma IMS juhi Ray Hilli sõnul on aastaid farmaatsiasektori olukorda iseloomustanud fraas: „we live or die by the U.S”. Kui Euroopas haldab tervishoiusektorit riik ja ravimitele on kehtestatud piirhinnad, siis USA-s on rõhk pandud innovatsioonile ja ravimitööstused saavad hindasid kujundada sõltumatult valitsusest. Selle tulemusena teenivad juhtivad ravimitööstused rohkem kui poole kasumist Ameerikast.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele