Autor: Katre Pilvinski • 21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Valimiste tulevikku ähvardavad isikuomadusi mõjutavad geenid

Tulevikus võib valimistel, kas või näiteks USA presidendivalimistel, mängu tulla geneetiline argument. Nimelt võib vastaskandidaadi tervise ja isiksuseomaduste kohta tõstatada tõsiseid küsimusi, omades kandidaadi genoomianalüüsi.

Nii väidavad Bostoni ülikooli meditsiiniteadlane Robert Green ja meditsiiniõiguse spetsialist George Annas, kirjutas New Scientist. Kampaaniaeelarved on tänapäeval piisavalt suured, et vastaskandidaadi täieliku genoomianalüüsi tellimine pole probleem.

Edasi on võimalik teha juba demagoogilisi ennustusi, ehkki praegu on teadus veel üsna lapsekingades, eriti, mis puudutab isikuomadusi mõjutavate geenide uurimist, ka haigustega seotud geenimuutused tõstavad vaid teatud määral haigestumise riski, kuid kindlalt ei saa väita, et inimest tabab tõesti just see tõbi.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708