Autor: Katre Pilvinski • 24. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla pakub kaasaegseimat kiiritusravi Eestis

Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogiakeskuse uus kiiritusravi lineaarkiirendi võimaldab täpsemalt kohandada kiiritusvälju järgides kasvaja kuju ja asetsust ning on oluline eelkõige väiksemate kasvajate ravis, ütles keskuse juhataja Maire Kuddu.

Regionaalhaigla onkoloogiakeskuse juhataja Maire Kuddu märkis kiirendi avamisel: „Viimaste aastate jooksul on Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiiritusravis toimunud kiire ja kvalitatiivne areng. Esimene oluline muutus toimus 2003. aastal, mil onkoloogiakeskusesse soetati moodne kiiritusravi planeerimissüsteem. See võimaldas planeerida kolmemõõtmelist, kasvajale individuaalselt kohandatud kiiritusravi.“

Teise suurema läbimurdena mainis dr Kuddu 2006. aastat. Regionaalhaigla rakendas kliinilisse töösse uue kaasaegse lineaarkiirendi, mis võimaldas esmakordselt Eestis teostada konformaalset (kasvajale kohandatud) kiiritusravi. Koostöös Tuumaenergia Agentuuriga vahetati eelmise aasta sügisel välja lähikiiritusravi aparatuur, teatas haigla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708