Autor: Katre Pilvinski • 17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: puudega inimesed ei jää toetusest ilma

Toetuste määramise uue korraga seotud tehniliste probleemide tõttu hilineb puudega inimeste toetuste väljamaksmine. Nendele, kellele toetuse maksmine hilineb, makstakse enne jõule välja toetus miinimumsummas, järgmise aasta alguses laekub saamata jäänud toetus, teatas sotsiaalministeerium.

Sotsiaalministeeriumi perepoliitika ja sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja sõnul on süsteemi muutmisest tulenevad töövõimetuspensionide maksmisega seotud probleemid lahendatud. Töövõimetuspensionide väljamaksmist alustati novembris. Taotluse läbivaatamine võtab aega kuni poolteist kuud, see on uue menetluse tavapärane pikkus.

„Kuna infosüsteemide arendamine osutus ettearvatust töömahukamaks, hilineb kahjuks osale tööealistele puudega inimestele toetuste maksmine. Hilinemine puudutab neid tööealisi puudega inimesi, kes esitasid ekspertiisitaotluse peale 1.oktoobrit.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099