NOVAATOR: Šokolaad, vein ja tee teevad targemaks

Oxfordi ülikooli ja Norra teadlaste
koostöös valminud uurimus tõestas, et šokolaad, vein ja tee parandavad
vaimseid võimeid.

Teadlased uurisid vaimsete saavutuste ja kolme levinud flavonoide sisaldava toiduaine – šokolaadi, veini ja tee – tarbimise vahelist seost 2031 eakal inimesel (vanuses 70–74 aastat), vahendas Novaator Physorgi.

Osalejad täitsid küsimustiku oma toitumisharjumuste kohta ning tegid erinevaid vaimsete võimete teste. Need, kes tarbisid šokolaadi, veini või teed, said testides keskmiselt oluliselt paremaid tulemusi. Uurimistulemused avaldati ajakirjas Journal of Nutrition.

Mikrotoitainete rolli vananemisega seotud vaimsete võimete vähenemises on viimasel ajal üha rohkem uurima hakatud. Puuviljad ja joogid nagu tee, punane vein, kakao ja kohv on olulisimad taimedest pärit mikrotoitainete polüfenoolide allikad. Toiduga saadavate polüfenoolide suurimaks alamklassiks on flavonoidid. Erinevates uurimustes on näidatud, et inimestel, kes tarbivad palju flavonoide, esineb harvemini dementsust.

Loe Novaatori uudist pikemalt


Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.