Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu teadlased avastasid maiustamisgeeni

Tartu Ülikooli teadlased avastasid maiustamisgeeni, mis paneb lapsed ligi kaks korda rohkem magusat sööma. Jätku-uuring peab välja selgitama, milline on avastuse mõju täiskasvanule.

Ulatuslik Eesti laste isiksuse-, käitumis- ja terviseuuring üllatas tulemustega ka uurijaid. «Leidsime, et ühe teatud genotüübiga lapsed tarbivad maiustusi ligi kaks korda rohkem kui teised,» rääkis Tartu Ülikooli professor ja uurimisrühma juht Jaanus Harro Tarbija24le.

Magusageeni avastamine raputas ka rahvusvahelist teadusmaailma, tulemused avaldas üks maailma juhtivaid vastava valdkonna teadusajakirju Molecular Psychiatry. Täpsemalt uuriti ühe valgu geeni, mis vahendab rakkudevahelist teavet mitmetes elutähtsates organismi piirkondades.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099