Autor: Ketlin Beljaev • 19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased toovad hepatiiti soojalt maalt

Kuigi lõunanaabrite juures möllab hepatiidiepideemia, ei ole Eestis sel aastal registreeritud ühtegi Lätist kaasa toodud A-viirushepatiidi juhtu. Küll aga on nakkus end mitme eestlase külge pookinud soojamaareisidel.

Eestis registreeriti aasta esimesel kahel kuul (jaanuar-veebruar) kaheksa A-viirushepatiidi haigusjuhtu. Kõik nakatumised toimusid väljaspool Eestit - kuuel juhul pärines nakkus Egiptusest, kahel korral toodi nakkus kaasa Indiast.

Märtsis lisandus kaks haigusjuhtu, neist ühel juhul saadi nakkus Indias ja teisel juhul oli tegemist kohaliku nakatumisega, kus nakkuse allikaks oli Egiptusest haigusega tagasi tulnud pereliige.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099