30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arste on töötute seas vähe

Tööturuameti andmeil oli märtsi keskel registreeritud töötute seas 16 tööd soovivat arsti ja kaheksa farmatseuti. Hambaarste nimekirjas polnud.

Meditsiinivaldkonnas otsib tööd kokku 783 inimest, suurima hulga moodustavad hooldustöötajad (334), abispetsialistid (188) ja põetamise abispetsialistid (106).Tööturuameti tööturuteenuste ja -toetuste osakonna juhataja Nele Labi hinnangul meditsiinisektoris töötus olulisel määral tõusnud ei ole ja laiemas perspektiivis valitseb sektoris jätkuvalt tööjõupuudus.Labi märkis, et enamasti on meditsiinis töötus tingitud regionaalsetest erinevustest ja põhjustest – vajalike oskustega inimesed on ühes maakonnas, potentsiaalsed töökohad asuvad aga teises.CV Keskuse ärijuhi Kadri Johansoni sõnul oli märtsi keskel kategoorias tervishoid/farmaatsia 3468 CVd, neist aktiivseid 2461.Praegu on suurimad tööpakkujad Johansoni sõnul suured haiglad, kes otsivad põhiliselt erialaarste. Mõned tööpakkumised on ka Soome ja Suurbritanniasse.Tervishoiu tööpakkumiste puhul on paljudel juhtudel tegemist korduva otsinguga ning mõni koht on juba pikemat aega täitmata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099