Autor: Siret Trull • 12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA tahetakse meditsiinisüsteemilt kokku hoida kaks triljonit dollarit

President Barack Obama ootab USA meditsiinisüsteemilt suuremat kokkuhoidu ja esitas sellise nõudmise ka eile enda juurde kutsutud meditsiiniala ametiühingute esindajatele, kirjutas Eesti Päevaleht.

Obama teatas, et kui aastas vähendada tervisekindlustuse kulude kasvu 1,5 protsendipunkti, peaks inimeste kindlustatus arstiabi efektiivsuse suurenedes isegi paranema: kümne aastaga loodetakse säästukuuriga kokku hoida kaks triljonit dollarit.

Kuigi vormiliselt tulevad säästualgatused ametiühingutelt endalt, seisab Obama tervisekindlustuse reformi teel siiski tõsiseid takistusi, alates konservatiivsete survegruppide vastutegevusest kuni väitluseni, kuidas ikkagi tagada, et tervisekindlustus jõuaks ka riigis veel kaitseta 46 miljoni elanikuni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099