Autor: Triin Tabur • 18. august 2009
Ainult tellijatele

Eesti vajab diabeediregistrit

Maailma Tervishoiuorganisatsioon ja Rahvusvaheline Diabeediliit (IDF) on korduvalt rõhutanud riiklike diabeediprogrammide vajalikkust. Vastasisulise programmi loomise ettepaneku tegi Eesti Diabeediliit 2007. aastal ka sotsiaalministrile, kuid ministeerium ei pidanud seda oluliseks.

“Riiklikust diabeediprogrammist oleks kasu kogu tervishoiusüsteemile - selle abil saaks prognoosida nii tööjõuressursi- kui ka haigekassa finantsvajadusi. Näiteks kui neerupuudulikkuse osakaal tõuseb, saab planeerida nii dialüüsi kui neerusiirdamise ressursse. Läbi registri saaks paremini tegeleda ka ennetusega,“ rääkis Eesti Diabeedikeskuse endokrinoloog Marju Past med24.ee vahendusel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708