Autor: Triin Tabur • 24. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigla küsis ebaseaduslikku teenustasu

Rakke perearsti Peeter Bakhoffi patsient sattus mehe sõnul Lääne Tallinna Keskhaiglas (LTKH) seaduserikkumise ohvriks. Naisele kinnitati haiglast, et kuna tema haigekassa piirkond on Tartus, tuleb tal ultraheliuuring omast taskust kinni maksta.

Tallinnas sissekirjutust omav, seal elav ja töötav lapseootel patsient sai günekoloogilt soovituse minna LTKH Pelgulinna sünnitusmaja sonograafia kabinetti uuringule. Naine pani end läbi haigla registratuuri ultraheli kabineti järjekorda ja sai teada ka vastuvõtu aja.

Siis aga selgus, et kuna patsient ei ole Harju haigekassa piirkonnas arvel, tuleks tal enne vastuvõtule tulekut ennast ümber registreerida Harju piirkonda ning kui seda ei tehta, tuleb ultraheliuuringu eest maksta 250 krooni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099