Autor: Siret Trull • 29. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstlikke vigu väikelaste ravis on tänavu olnud mitu

Väikelaste tõsiste tervisehädade ja isegi surmaga lõppenud juhtsid on olnud tänavu mitu, neist ühel juhul on leidnud tõestust, et arsti teistsugused otsused oleks võinud traagilise sündmuse ära hoida.

Sel nädalal teatas tervishoiuamet, et pediaater Inga Markova tegi aastase lapse ravimisel vigu, mis viisid lapse surmani.

Tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja Peeter Mardna sõnul on väikelaste surmasid olnud veel, kuid ei ole üheselt tõestatud, et süüdi on olnud üksnes perearst, st kui tohter oleks toiminud teisiti, oleks laps ellu jäänud. Küll aga saab öelda, et arsti valede otsuste tõttu on tekkinud lapsele tõsised terviseprobleemid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708