Autor: Siret Trull • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Suured ravimitootjad kaotavad tänavu miljardeid

Suured ravimitootjad kaotavad 2010. aastal mitmete oluliste patentide aegumise tõttu miljardeid dollareid.

Peagi võib Lipitori (kolesterooliravim) asemele tulla terve rida sama toimega, kuid teiste nimedega ravimeid, sest Lipitori esmatootja Pfizer ei oma peagi enam ainuõigust tema müümiseks. Lipitori puhul on tegemist läbi aegade kõige edukama ravimist rahalehmaga, mille käive oli 2006. aastal 13,6 miljardit dollarit.

Pfizer pole ainus suurtest farmaatsiafirmadest, kes tulude vähenemisega silmitsi seisavad. Aastaks 2016. vähenevad nende käibed geneeriliste ravimite turule tuleku tõttu kokku eeldatavalt umbes 140 miljardi dollari võrra. Hea uudis tarbijale on, et vähemalt järgmise kümne aasta jooksul peaksid retseptiravimite hinnad tõenäoliselt langema.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099