Koolijuhid ei luba lastel koolis rämpstoitu süüa

Imavere valla põhikooli juhid keelasid
lastel koolis rämpstoidu söömise, samuti ei vaata nad hästi karastusjookide
joomisele, kirjutab Õhtuleht.

Kooli õppealajuhataja Tiina Lohur märkis, et lapsed tervislikku koolitoitu enam ei tahtnudki. "Meil on pood kohe kooli juures. Õpilased ostavad endale sealt krõpse ning värvilisi jooke. Keelasimegi kuni poole üheni poest kaasaostetud toitude ja jookide tarbimise koolis," lisas ta.

Lohuri sõnul on nad ka lastevanematele südamele pannud vaadata, et lapsed hommikul korralikult sööksid ega peaks kohe poodi maiustuste järele tormama. Nüüd on kord range - koolimajja taritud rämpstoidu võivad õpetajad ära võtta ja hiljem lastevanematele üle anda.

Ka mõnes teise kooli puhvetis on krõpsud ja säilitusaineid täis joogid müügilt ära korjatud ja asendatud tervislikuma kraamiga. Näiteks ühe Tallinna 21. kooli õpilase sõnul ei müüda nende koolis karastusjooke juba alates 2004. aastast, kui koliti uude majja. Puhvet pakub vett, mahla, teed, kohvi, kakaod, salateid, võileibu, puu- ja juurvilju. Alles pidid olema ka kaloririkkad koogid, saiakesed ja kommid.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.