Autor: Siret Trull • 7. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimireklaami rikkumise eest tehti mullu 50 ettekirjutust

Ravimiamet tegi 2009. aastal ravimireklaami nõuete rikkumise eest ravimi müügiloa hoidjatele 50 ettekirjutust. Kõige enam on tehtud ettekirjutusi ravimireklaami aruande esitamata jätmise eest.

Ravimireklaami avaldamisel televisioonis ja perioodikas on peamine rikkumine seotud reklaami mittevastavusega Ravimiameti kinnitatud ravimi omaduste kokkuvõttele. Enam kui pooltes ettekirjutustes on rohkem kui üks ravimireklaami nõuete rikkumine.

Ettekirjutusega on kohustanud Ravimiamet ravimi müügiloa hoidjaid lõpetama ettekirjutuses kirjeldatud reklaami avalikustamise ning viiel korral kohustanud müügiloa hoidjaid avaldama Ravimiameti kindlaksmääratud tekstiga ravimireklaami õienduse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099