Autor: Siret Trull • 10. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei korjas lettidelt ära Eestis keelatud toidulisandeid

Politsei koos ravimiametiga käis mitmes Tallinna toidulisandipoes ja korjas ära kauba, mida Eestis müüa ei tohi. Ravimiamet huvitus toidulisandeist, mis sisaldavad tugevatoimelisi taimseid aineid või liigkõrges annuses vitamiine ja mineraalaineid.

Põhja politseiprefektuuri uurija Peeter Puio sõnul selgus kontrollimisel, et toidulisanditeks on hakatud registreerima tooteid, mis tegelikult peaksid kuuluma ravimite alla, kirjutas Õhtuleht.

Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja Gert Klaasen tõi näiteks tooted Recoveri ja 7-Keto, mis sisaldavad muu hulgas metaboliiti, mis käitub organismis farmakoloogiliselt aktiivsena, omab sarnaseid toimeid anaboolsteroidiga ning selle toimeainet on kasutatud meditsiinis mitme haiguse raviks. "Nagu näiteks posttraumaatiline stress ja ülekaalulisus," ütleb Klaasen, rõhutades siiski, et tegu ei ole anaboolsteroidi endaga. "Toode Nanox 9 sisaldab aga taimeosa johimbiini, mis inimese organismis omab antidiureetilist ja vererõhku tõstvat toimet. Meditsiinis on seda kasutatud meeste erektsioonihäirete raviks," selgitab Klaasen, et kui sellist kaupa müüa, siis ainult apteegis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099