17. veebruar 2010
Ainult tellijatele

Talisport teeb diabeetiku ettevaatlikuks

Eesti Diabeedikeskuse endokrinoloog Marju Past ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla diabeediõde Tiina Mitt võtsid kokku tähtsamad punktid, mida arstid saaksid oma suhkruhaigetele patsientidele sportimiseks, ka talisportimiseks, edasi anda.

“Suhkruhaigel on eriti oluline jälgida, millised on tema jalanõud,” märkis Past. Ebamugava, vale kuju või vale suurusega jalatsid (nt suusasaapad – toim) võivad põhjustada hõõrdumisi, erosiooni, ville ja haavandeid. Tundlikkushäiretega diabeetikul võivad need jääda õigel ajal tähelepanuta, misjärel võivad haavandid suureneda ning nende paranemine võtta pikalt aega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708