Autor: Triin Tabur • 7. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastekliinik sai uue hingamisaparaadi

Tartu Ülikooli Kliinikumile antakse täna, 7. mail üle vastsündinute hingamist toetav aparaat. Kliinikumi vastsündinute osakonna juhataja Heili Varendi sõnul vajab aastas vähemalt sada last abivahendi tuge.

"See on aparaat, mille puhul laps küll ise hingab, aga aparaat puhub talle hingamisteedesse pidevalt õhku juurde ja hoiab hingamisteed hästi lahti ja sellega soodustab ka kopsude avanemist madalam alveoolide tasemel. Samuti soodustab see kopsude küpsemist parandava aine tootmist alveoolides," selgitas Varendi.

Tema sõnul vajab aparaadi abi aastas vähemalt 100 vastsündinut, vahendas ERR raadiouudised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099