Autor: Triin Tabur • 17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onkoloog: arstid peavad olema vaimselt valmis patsienti ravima

Onkoloog Kristiina Ojamaa leiab, et patsiendil peaks olema võimalus küsida oma diagnoosi kohta teise spetsialisti arvamust, vahendas Eesti Päevaleht.

Mõni arst võtab patsiendi usaldamatust väga isiklikult, kuid patsiendil peab olema võimalus küsida teist arvamust, leiab onkoloog Kristiina Ojamaa. "Inimene peab leidma endale parima lahenduse, ta on ise oma elu peremees. Tulemusliku ravi alus on arsti ja patsiendi vaheline väga hea koostöö ja vastastikune usaldus," sõnas arst. Hoolitsema peab tema sõnul kindlasti aga selle eest, et teine arvamus tuleb usaldusväärsest allikast.

Arstid peavad Ojamaa sõnul olema valmis selleks, et inimest ei suudeta terveks ravida. Aga see ei tähenda, et neid aidata ei saa. "Mõni haige on minu poole pöördunud murega, et teda koheldi eelmises raviasutuses halvasti ja suhtuti kui n-ö mahakantusse," rääkis onkoloog. "Arstid ja personal peavad olema vaimselt valmis patsienti ravima," rõhutas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099