Autor: Triin Tabur • 20. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti arst: aitasin kannatajatel surra

Inglise arst aitas morfiinidoosi suurendamisega mitmetel oma patsientidel surra, kuid põhjendas seda kristliku halastusega raskesti kannatavate inimeste suhtes.

75aastane Howard Martin kirjeldas Briti ajalehele antud intervjuus, et soovis raskesti haigete patsientide kannatustele lõpu teha, vahendas ERR Reutersit ja BBC-d.

"Aitasin kahel korral inimestel surra, mitte küll seepärast, et nad oleks soovinud surra, vaid seetõttu, et nad kannatasid nii hirmsasti," kirjeldas doktor. "Mõnikord saad väljakutse inimese juurde asendusarsti või esmaabi andjana tema viimasel elupäeval ning sul lihtsalt pole aega kõigi formaalsustega tegelemiseks".

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099