Autor: Kadi Heinsalu • 23. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis käimas ligi 200 kliinilist ravimiuuringut

Eestis on 1. juuni seisuga käimas 187 erinevat kliinilist ravimiuuringut, millest kõige varasemad on algatatud 2002. aastal, näitab ravimiameti statistika.

Kui tabeli kõige vanem uuring on Eestis käivitunud 2002. aasta alguses, siis kõige värskemad kuupäevad on aprillist 2010. Selle aasta esimese viie kuuga on ravimiametil andmed 20 uue uuringu kohta, mis on ühe võrra vähem kui 2009. aastal sama aja jooksul.

Suurem osa Eestis läbiviidavatest kliinilistest ravimiuuringutest on III faasis, järgneb II faas ja õige pisut IV faasi. Esimese faasi uuringuid ravimiameti statistika järgi 2009. aastal ei olnud. Kõige rohkem oli mullu pooleli kliinilisi uuringuid neuroloogiast (11 tk), järgnes kardioloogia (9 tk) ja endokrinoloogia, pulmonoloogia ja psühhiaatria (igas 8 uuringut).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099