Autor: Triin Tabur • 14. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Psühhiaater: Ravimiuuringus püsikliente ei ole

Lääne-Tallinna Keskhaigla viib ravimiuuringuid läbi keskmiselt korra aastas. Kuigi üleskutses seisab, et otsitakse just depressiivseid inimesi, kinnitab projekti üks läbiviijaid doktor Pille Vaarmann, et keegi oma depressiivsust kuidagi tõestama hakkama ei pea, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Eeluuringute käigus selgub patsiendi sobivus meie uuringusse, inimene ei oska ju ise endale diagnoosi panna, võib juhtuda, et see, mida patsient peab depressiooni ilminguteks, viitab hoopis mõnele muule haigusele," selgitab Vaarmann.

Küsimuse peale, kas nende ravimiuuringus on niiöelda ka püsikundesid, selliseid patsiente, kes usinasti ühelt uuringult teisele liikuda püüavad ja on juba vaat et professionaalsed tabletineelajad, vastab Vaarmann rangelt eitavalt. "Haigused ja ravimid on ju erinevad, sellist asja ei ole juhtunud, et keegi oleks osalenud mitmel ravimiuuringul patsiendina," kinnitab doktor.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099