Autor: Violetta Riidas • 17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamro: Turuolukord on endiselt keeruline

Vaatamata väga väiksele turumahu kasvule oodatakse Tamro kontserni kasumi märgatavat paranemist võrreldes eelmise majandusaastaga.

Ravimite hulgimüüja Tamro kontserni teise kvartali kasum oli 34,4 miljonit eurot. Eelmisel aastal samal ajal oli see 30,4 miljonit eurot. Käive oli 1 445 miljonit eurot. Eelmise aasta teises kvartalis 1 356 miljonit.

Tamro esindajate sõnul tuli kasum Põhjamaades tehtud operatiivsetest parendustest, tugevnenud valuutast ja väiksematest kuludest. Viimane oli tingitud apteegitegevuse müügist Rootsis selle aasta esimese kvartali lõpus.„Tamro kontserni teise kvartali tulemus kajastab stabiilset üldist tulemuslikkust. Lisaks operatiivsetele parendustele ka väiksemaid investeerimiskulusid. Samuti mõjus positiivselt tugevnenud valuuta. Olukord turul on aga meie mitmetele allüksustele endiselt keeruline. Samuti ei saa ravimiturult kiiret kasvu oodata,“ kommenteeris Tamro direktor Juha Koponen oma pressiteates.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099